2016-05-27 15:41:15

OKUSI MEDITERAN - PIDOĆIJADA TUŠ-A

Sinoć na Trgu Pavla Šubića, ispred Šibensko-kninske županije, službeno je otvoren Treći međunarodni festival Okusi Mediteran uz Pidoćijadu. Chefovi gosti festivala i učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik pripremili su 200 kg pidoća za posjetitelje festivala. Porcije pidoća prodavale su se po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a sav prihod od prodaje namijenjen je edukaciji najtalentiranijih učenika Turističko-ugostiteljske škole Šibenik. Koliko učenicima znači ova manifestacija istaknula je ravnateljica Senka Dodig: „Naši vrijedni učenici oduševljeni su idejom festivala ‘Okusi Mediteran’ od samoga početka, a sve su više entuzijastični. Ovo je za njih, prije svega, jedno drugačije i posebno iskustvo. Sama fotografija koju naprave s vrhunskim chefovima njih veseli jer im oni predstavljaju kulinarske uzore, a da ne govorim kako mi je drago vidjeti ih ovako zadovoljne dok kuhaju ‘uz bok’ njima.“  Francuski chef Oliver Grouard i belgijski chef Jeremy Girvan pozvali su učenike da im asistiraju u pripremanju jedinstvene mediteranske večere koja će se održati večeras na terasi Hotela Maestral na otoku Prviću.

Čestitke učenicima, ali svakako i njihovim vrijednim mentoricama profesoricama Biserki Šmit, Ljiljani Burazer i Renati Polegubić Vlaše.

Kako je sinoć izgledalo pogledajte u fotogaleriji.   


Turističko-ugostiteljska škola Šibenik