2015-07-12 13:56:42 Radionica molekularne gastronomije Turističko-ugostiteljska škola Šibenik ugostila je profesore aktiva kuharstva i ugostiteljskog posluživnja povodom stručnog skupa čiji je dnevni red bio sljedeći: 1. Cjelovita kurikularna reforma 2. "Menu karta kao sredstvo ponude jučer, danas, sutra" 3. Radionica – Molekularna gastronomija, voditelj radionice Tonči Vuleša, stručni nastavnik kuharstva -Turistička i ugostiteljsak škola, Dubrovnik. Najzanimljiviji dio skupa bila je radionica molekularne gastronomije koju je vodio prof. Tonči Vuleša iz Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik. Na radionici se pripremalo: svinjski file, pire od jabuke i đumbira, čips od plavog krumpira, dehidrirane jabuke, pjenica od cikle i prah od maslinovog ulja, a sve to pripemalo se drugačijim metodama i tehnikama od uobičajenih: vakuum kuhanje, konfitirane rajčice, pjenica od cikle. Cilj radionice bio je pokazati kako se hrana iz tekućeg oblika mijenja u želatinozno stanje, tekuće u pjenasto uz dodavanje određenih supstanci ,a najvažnije da je zdrava prehrana. |
Turističko-ugostiteljska škola Šibenik |