2012-12-10 17:16:18

Okrugli stol Gastronomada

U Šibeniku se 30.11.2012. u Turističko-ugostiteljskoj školi održao sastanak Međužupanijskog stručnog vijeća za nastavnike kuharstva na kojem je prisustvovalo 16 nastavnika  iz Šibensko-kninske,Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Istog dana za učenike Turističko-ugostiteljske škole organiziran je okrugli stol na temu zdrave prehrane.Okrugli stol vodili su Gastonomadi,točnije Robert Ripli.

Robert Ripli profesionalno se bavi istraživanjem i unaprijeđivanjem gastronomije u širem smislu riječi-istražuje etimologiju jela i namirnica,traži najbolje spojeve okusa i stilove jela,vina;prati male proizvođače i uzgajivače,promiče u javnosti i kroz medije sve teme vezane uz pozitivnu gastronomiju.

Predavanje koje je održao baziralo se na tezi da je gastronomija osovina koja može uljepšati moderni svijet,a nosilo je naziv "Ponovni susret čovjeka i gastronomije."

U predavanju se osvrnuo na sve manji interes modernog čovjeka u odvajanju vremena za kvalitetno uživanje u hrani, a dao je i konkretne prijedloge kako tom problemu stati na kraj.Okrugli stol trajao je dva sata, a potom su učenici sudjelovali u radionici makrobiotičke prehrane koju je vodila Divna Petković.Učenici su sudjelovali u radionici, degustirali jela, a tražili su i recepte.


Turističko-ugostiteljska škola Šibenik