2021-09-28 13:20:19

Sljubljivanje sira&vina na tvrđavi Sv.Mihovila!

28.rujna 2021. Škola je organizirala aktivnost "Sljubljivanje sira i vina" u sklopu školskog projekta "Konobari kao zvijezde". Fotografije koje je ustupio Valerio Baranović nalaze se u foto-galeriji Turističko-ugostiteljska škola Šibenik - Foto-galerija [admin view] (skole.hr)

Događanje je organizirano u sklopu projekta koji Škola provodi treću godinu za redom („Konobari kao zvijezde“), a koji je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu poziva na financiranje izvannastavnih aktivnosti škola. Projektom su obuhvaćeni učenici svih zanimanja koje škola obrazuje (konobar, kuhar i hotelijersko-turistički tehničar). Ova projektna aktivnost za cilj ima organizirati gastronomsko događanje za javnost na kojemu će se predstaviti lokalna, autohtona ponuda sireva i vina – osmišljena, izvedena i poslužena od strane učenika i učenica Turističko – ugostiteljske škole. U ovoj aktivnosti sudjelovali su učenici smjera konobar, kuhar i hotelijersko – turistički tehničar. Učenici konobarskog usmjerenja bili su zaduženi za istraživanje ponude lokalnih vina i sastavljanje vinske karte te usklađivanje vinske karte s ponudom sireva. Na samom događanju ovi učenici su posluživali goste. Učenici kuharskog usmjerenja bili su zaduženi za istraživanje ponude lokalnih sireva, odabir sireva, osmišljavanje jela od sira i načina prezentacije tih jela te kreiranje kompletnog jelovnika. Učenici hotelijersko – turističkog usmjerenja bili su zaduženi za oglašavanje događanja, osmišljavanje vizualnog identiteta događanja i izradu letaka te vođenje programa na samom događanju. Škola kontinuirano promovira zanimanja za koja obrazuje učenike, kroz njihovo aktivno uključivanje u život lokalne zajednice. Redovito učenici škole imaju priliku na kreativan način, upotrjebljujući vještine koje učenici stječu u školi pokazati javnosti turističku vrijednost lokalne gastronomske ponude. Na ovaj način učenici uče iskustvenim putem te se znatno unaprjeđuju njihove socijalne, organizacijske i druge kompetencije potrebne na tržištu rada, a učenje se čini zabavnim.

U projektu su sudjelovali:

Konobari: Lucija Kljaić, Ivano Čolić, Dorijan Mičunović, Josip Peran, Antonio Štrkalj, Mirnes Okanović i Josipa Ljubić pod mentorstvom nastavnice Renate Polegubić Vlaše.

Kuhari: Iva Jakoliš, Ante Dulibić Antonija Krpina, Hlena Pletković i Ena Martinović pod mentorstvom nastavnice Alise Alije Mazalin.

Hotelijersko – turistički tehničari: Dora Tolmačev, Katarina Josipović, Penelopa Fantulin, Anica Sarađen, Jakov Milovac, Anđela Tepić, Lucija Bačić i Ania Petrić pod mentorstvom nastavnice Anite Čobanov.

Učenici glazbene škole: Lovre Tunuković i Katarina Mileta. 


Turističko-ugostiteljska škola Šibenik