preskoči na sadržaj

Turističko-ugostiteljska škola Šibenik

 > Naslovnica
Vijesti

PROJEKT PRŠUT : DELICIJA NAŠIH OTACA NA TVRĐAVI BARONE

Autor: Ljiljana Jelčić Brajković, 22. 5. 2019.

Školski projekt i radionica Turističko-ugostiteljske škole održan je na Tvrđavi Barone 20. svibnja 2019.

Pršut – Delicija naših otaca – zajednički  je projekt naše škole i udruge proizvođača Drniškog pršuta Drage Pletikose i vinara Ante Sladića.

Naši učenici kuhari Lara Dubravica,  Josip Kendeš, Jovana Lalić, Ivan Beneta, Stipe Ivanković pod vodstvom mentorice Ljiljane Burazer na neobičan način sljubili su pršut s nesvakidašnjim namirnicama mangom, avocadom i ananasom. Učenici su učili kako se reže pršut a pod vodstvom mentorice Renate Polegubić Vlaše učenici konobari Erika Huljev, Ivan Erceg, Franka Buha, Rebecca Jakovljević, Albina Mudronja, Karlo Damjanić aranžirali su stol i posluživali jelo i piće na prezentaciji sljubljivanja pršuta i tradicionalnih sorta vina. Naše učenice hotelijerke Karmen Aleksić, Paula Crljen, Ana Koštan, Tina Tanfara, Anđela Bura, Lucija Škugor  bile su hostese i vodile su program radionice. Ravnateljica Senka Dodig zahvalila se gosp. Dragi Pletikosi i gosp. Anti Sladiću na sudjelovanju u ovom projektu. Druženje s uzvanicima na Tvrđavi Barone  proteklo je u lijepoj i ugodnoj neformalnoj atmosferi.

Slike pogledajte u foto-galeriji!








 > Naslovnica
CMS za škole logo
Turističko-ugostiteljska škola Šibenik / Ante Šupuka bb, HR-22000 Šibenik / www.ss-turisticko-ugostiteljska-si.skole.hr / ured@ss-turisticko-ugostiteljska-si.skole.hr
preskoči na navigaciju